Är du rädd för tandläkaren?

31 oktober 2019 admin

Många, särskilt äldre människor, har en inneboende skräck för att gå till tandläkaren. De är rädda för smärta, för ett bryskt bemötande och för borren och alla verktyg. Det fanns en tid då skoltandläkaren var en skrämmande person och då man drog ut tänder i stället för att laga dem. Numera är tandläkare mycket pedagogiska och berättar precis vad de tänker göra, och du blir respektfullt bemött även om du känner dig ängslig och sjåpig. Du är en värdefull kund och du har rätt att exempelvis be om mer bedövning om det skulle behövas. Tveka därför inte utan boka en tid hos tandläkaren, för det är viktigt att kolla tänderna regelbundet.

 

Trevlig vårdmiljö

Tandläkare i Sollentuna liksom i övriga Sverige vill att du ska känna dig trygg och veta att du kan få snabb hjälp med dina tandbesvär. Mottagningarna brukar vara inbjudande och i väntrummen finns det intressanta tidningar. Ibland möts patienten av lugnande musik i högtalarna. Det är alltså en trevlig vårdmiljö, där du faktiskt kan glömma bort din gamla tandläkarskräck. Inte ens en rotfyllning behöver vara så hemsk, eftersom tandläkaren berättar för dig vilka olika moment som ska göras och varför. Du kan vara trygg hos en expert. Ett länktips är: https://www.xn--tandlkaresollentuna-kwb.se/

 

 

Diskreta lagningar

Förr lagades hålen med amalgamfyllningar, men det bruket har försvunnit för länge sedan. Numera ser man knappt att en tand är lagad, för lagningen är också vitaktig, och därför tänker man inte på sina fyllningar. Man kan ta bort sina gamla fyllningar, men det är inte alltid som tandläkaren rekommenderar det. Ibland kan tänder gå sönder om de är sköra, och då låter man små skavanker bara vara, och åtgärdar dem senare om det behövs. Låt din tandläkare göra en undersökning och ge dig råd och tips. Kanske behöver du inte laga alls.

Fler nyheter