Besök judits second hand

22 oktober 2020 william_eriksson

Den allt större miljömedvetenheten har gett ett uppsving för butiker som saluför second hand-artiklar och intresset för att handla second hand på olika webbplatser är också stort. Istället för slit och släng-mentaliteten som tidigare har varit stor önskar konsumenter istället handla hållbart. 

 

Att vara en del av den cirkulära ekonomin genom att handla saker på andrahandsmarknaden vinner alla på. Man behöver dessutom inte göra allt för stora avkall på att skaffa saker man vill ha eller behöver för att ha ett miljötänk, eftersom man handlar saker som redan tillverkats istället för att bidra till nyproduktion. Man kan unna sig mycket mer.

 

Ett roligt sätt att spara pengar

Förutom att det är ett miljömässigt riktigt bra alternativ att handla second hand är det dessutom ett alldeles utmärkt sätt att ta hand om sin privatekonomi. Du kan få fina kläder och saker, ofta i närmast nyskick, till en bråkdel av ursprungspriset. Om du dessutom själv säljer dina saker vidare när du inte längre behöver dem kan du också få in en bra slant. Det blir verkligen en dubbel vinst!

 

 

Framhäv din stil med lite annorlunda plagg

Förutom att det är såväl ekonomiskt som miljömässigt hållbart med second hand-shopping är det ett sätt att kunna hitta mer originella saker än de som man kan hitta ute i vanliga butiker. Och att hitta fina klädesplagg som dessutom är mer eller mindre unika känns såklart extra roligt. En nackdel kan möjligen vara att det inte alltid går att hitta den storlek man önskar.

Det finns väldigt gott om second hand-butiker runt om i landet. I Stockholm finns det många butiker med olika inriktning så att alla kan hitta något som passar just dem. Man kan till exempel besöka judits second hand om man är intresserad av kläder från Filippa K, då de har ett unikt sortiment med kläder just därifrån.