Flera anledningar att gå till frisören

04 november 2019 admin

Alla går vi någon gång till frisören, men behoven varierar. Man kan gå för att klippa sig, färga, permanenta, tvätta, eller bara för att göra en håruppsättning inför ett speciellt tillfälle. Det vanligaste bland yngre är att klippa och färga, medan många äldre går för att få håret permanentat eller lagt. Oavsett varför man besöker frisören finns det ett regelbundet behov av att göra det, både hos kvinnor och män, unga som gamla.

 

 

Gesällbrev garanterar kunskap

 

Det finns olika vägar till frisöryrket. Man kan välja att gå ett frisörprogram på gymnasiet och det är då treårigt, eller så kan man välja att gå privata utbildningar som kostar en summa. För att bevisa att man är en behörig frisör och har den kunskapen som krävs, både teoretiskt och praktiskt, gör man ett gesällprov och om detta är godkänt får man sitt gesällbrev. Det finns både en teoretisk del som innefattar ett skriftligt prov, och en praktisk del där man utför olika moment på riktiga modeller. Utbildade frisörer behöver inte göra gesällprovet för att få arbeta som frisör. Men det innebär en trygghet för kunden och den som anställer frisören att han eller hon har bevisats ha den kunskapen som krävs.

 

Mode och trender inom hår

 

Nya trender inom hår och frisyrer dyker ständigt upp. En som har koll på det senaste är exempelvis en frisör i linköping. För att hålla sig uppdaterad innebär det att de anställda på salongen regelbundet går på olika utbildningar, kurser och modevisningar där professionella frisörer med kunskap inom trender visar för att alla ska lära sig. Förutom att ha kunskap inom hår och frisyrer måste en frisör ha bra kontakt med människor och erbjuda bra service. Det gör att kunderna gärna kommer tillbaka och det är lättare för frisören att bygga upp en stabil kundkrets med återkommande kunder.