Ge ditt vardagsliv en semester

07 augusti 2020 jonas olsson

De flesta av oss har en ganska inrutad vardag. Väckarklockan måste ställas så vi kommer upp i tid. Varje aktivitet är planerad. Alla familjemedlemmar har sina scheman fyllda och när fredagen kommer landar vi utpumpade i soffan. Vecka efter vecka. I många fall är även helgerna hårt uppbokade, så stressen ligger på lur hela tiden.

Många känner tyvärr att även efterlängtade semesterresor kan öka pressen. Att göra ett avbrott, gärna ganska oplanerat, gör stor skillnad. Allting måste inte vara så otroligt genomtänkt. Det finns mycket att vinna i enkel vila och återhämtning. Kanske håller det i sig hela året?

Ta en paus

Om du vågar språnget, är det en fördel om själva resan inte blir för lång. Spa i Dalarna skulle kunna vara på lagomt avstånd. Ta dig till ett spa och bli ompysslad ett tag. Över en helg, eller mitt i veckan. Självklart behöver du boka behandlingar och ett rum, men när det är gjort är det bara en fördel om du släpper all kontroll. Under en riktig ledighet ska någon annan bädda sängen och laga maten.

Kanske kan du ta stärkande promenader i omgivningarna och bara sitta på en sten och titta? Eller läsa den där boken du har längtat efter länge? Du kommer att återvända hem med oanade krafter. 

Fortsätt sköna rutiner

Efter en resa eller ledighet är det jätteenkelt att trilla tillbaka i vardagens bestyr. Hur många gånger har vi inte sagt det till vänner och kollegor? Efter en halv dag så är allt som vanligt igen, även om du just kommit tillbaka efter fyra veckors semester.

Men vissa njutningar du fick del av på spa:t kan du fortsätta med hemma. Det kan vara lugnande och goda téer, naturliga och doftande tvålar, eller fotbad som gör fötterna lena. Unna dig några morgontimmar i morgonrock och tofflor vid tillfälle också.