Handla second hand och bli klimatsmart

16 oktober 2019 admin

Älskar du att shoppa? Noga utvalda märkeskläder, vackra klänningar från Chanel och unika väskor från Louis Vuitton? Om du vill fortsätta att shoppa, men samtidigt tänka på miljön ska du välja second hand. Second hand har blivit alltmer eftertraktat, tack vare att människor blivit mer medvetna om klädhandelns stora påverkan på miljön. 

Om du väljer second hand minskar du ditt klimatavtryck. Kläder som tidigare blivit liggandes längst bak i garderoben säljs vidare, och fynden man kan göra är fantastiska. Men det är lätt att bli lurad av snygga bilder i näthandeln. Det är många gånger klokare att ta sig till en fysisk butik i jakten efter den där perfekta väskan från 50-talet.

 

En butik med unikt sortiment

Det finns idag många second hand-butiker med stort utbud av välbevarade vintagekläder, men det finns även butiker som är mer unika i sitt slag. Hos judits second hand finner du de där kläderna du sett stans stilsäkraste modeguru bära, men som hon nu beslutat sig för att släppa taget omKläderna är inlämnade av privatpersoner eller inhandlade av personalen under resor i Europa. 

 

 

Utbudet i butiken är säsongsbetonat. Du behöver alltså inte leta igenom mängder med sommarjackor för att hitta den där kappan du är ute efter i höst. Judits second hand har även ett helt unikt sortiment av kläder från svenska märket Filippa K. Här finner du begagnade Filippa K-plagg i perfekt skick, men även oanvända plagg från tidigare kollektioner.

 

Tidlös kvalitet

Genom att handla second hand gör du miljön en stor tjänst, men även din egen plånbok och garderob. I stället för att fylla garderoben med de kommersiella kedjornas trendplagg, kan du välja att satsa på kläder som uppenbarligen är stilsäkra och tidlösa nog att kunna säljas på nytt. En dröm för dig som vill shoppa unika plagg och samtidigt vara klimatsmart.

Fler nyheter