Handskar är en oumbärlig produkt

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

Alla som någon gång burit en handske vet vilken känsla det är. Det kan gälla när man kör bil och har ett par bilhandskar. Då sitter greppet som gjutet när man håller i ratten. Det är alltså inte bara snyggt och praktiskt, man skulle till och med kunna påstå att det är en livförsäkring att ha en bra bilhandske så att greppet alltid är bra. 

Ett par handskar för aftonen sitter fint när man ska på bal. Det är kanske mer sällan i en helt vanlig familj att man gå på bal och använder handskar. Men det finns tillfällen och vissa sociala tillställningar där aftonhandskar definitivt är något man vill ha på sig.

Handskar som skydd

Åker man mycket kommunalt kan handskar vara bra att ha på sig så man slipper alla bakterier som så lätt sätter sig på ledstänger och andra detaljer på bussar, spårvagnar och tunnelbanor. Men med en snygg handske på handen har man lätt sluppit ifrån säkert flera miljoner små bakterier på sina händer. För den som verkligen vill skydda sig kan det vara tillfällen som kräver att man testar en gummihandske för att skydda sig mot allsköns smitta. 

 

hanskar

 

Handskar för att hålla värmen

När det är kallt och ruggigt ute kan det inte finnas något bättre än att ha på sig handskar. De skyddar ens händer från frost och kyla och skänker värme till alla fingrar. En varm och go ullhandske eller en i riktigt fårskinn är nog det bästa man kan investera i. 

Sedan finns det ju handskar som passar sig riktigt bra för både vår och höst. Och en liten fin bomullshandske kan vara riktigt skön om det är oerhört varmt ute. Den skyddar även om man har vissa allergier mot metall. Handskar i alla dess former är kort sagt ett oumbärlig plagg.