Inte bara skönhetsbehandling vid botox i Malmö

26 februari 2022 Lily_Hansen

editorial

Botox är i grunden ett bakteriebaserat gift. Det låter hemskt – och i outspädd form är det det. Men den botox som används vid olika sorters medicinska och kosmetiska behandlingar är starkt utspädd. För gemene man känner man botox som de kosmetiska injektioner som får rynkor att slätas ut och – vid överanvändning – gör ansiktet stelt och livlöst. Men botox framställdes ursprungligen för medicinsk användning – och används som sådan alltjämt.  Framförallt i samband med muskelsjukdomar. Men även vid svår migrän.

Botox kan användas mot problem på flera nivåer

Botox används mest vanligt mot rynkor vid panna, näsa, haka och mun. Huden slätas ut och man blir av med oönskade rynkbildningar som exempelvis bunny lines och gummy smile kring näsan, apelsinhud på hakan och sura mungipor. Ett annat användningsområde – som inte ofta lyfts fram – är lindring av allt för riklig svettproduktion i armhålorna. Medlet har många användningsområden och riskerna är små om man bara ser till att duktig personal genomför injektionerna. Trots allt är det ett gift som injiceras i kroppen, och den som gör det måste ha full koll på läget, så att inget går fel. Konsekvenserna kan annars bli mycket svåra.

 

botox

 

Det finns bra alternativ för att få botox i Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och har flera utmärkta kliniker. Därför är det inte svårt att få kompetent genomförd injektion av botox i Malmö. Av sådan duktig personal får du även all kunskap du behöver om proceduren. De ser till att du inte utsätts för fara och avböjer exempelvis behandling om du lider av en muskelsjukdom eller är gravid/ammar. Detta är något varje ansvarstagande klinik kontrollerar. Om du inte får frågan, då är det ett tecken på att du bör uppsöka en annan klinik. En botoxbehandling håller i tre till fyra månader och måste därför upprepas en till tre gånger om året.