Lagring av kroppsfett

02 januari 2020 william_eriksson

Alla har olika kroppar och kropparna förändras även med åren beroende på den påfrestning som man utsätter den för. Hur man än äter och tränar så kan det finnas delar av kroppen som lite grann lever sitt eget liv och som inte riktigt följer med när det gäller ansamlingen av fettlagring. Det kan vara överarmarna, låren, skinkorna, nederdelen av ryggen, halsen eller något som är mycket vanligt nämligen nedre delen av buken. Träningstips till trots så går det att punktträna upp muskler, men det går inte att punktträna bort fettansamlingar.

 

Korrigering av kroppen

Om man har ett parti på kroppen där extra fett lagras och vill ta bort detta så finns det hjälp att få via fettsugning hos en plastikkirurg. Det kan även hända att man har överskott på en plats och underskott på en annan och kroppen svarar då mycket bra på att man förflyttar detta fett då det är inom den egna kroppen. En slags fettåteranvändning alltså. Fettsugning idag görs enbart med lokalbedövning då sövning alltid innebär en risk. I och med detta kan man även hålla nere kostnaden avsevärt.

Pris och förbehåll

Fettsugning pris med lokalbedövning ligger idag på ca 25.000kr beroende på vad man vill fettsuga, hur stora ytor det gäller och hur mycket som ska avlägsnas. Före en fettsugning får man gå på en konsultation där plastikkirurgen bedömer det eventuella ingreppet. De ger råd och information. Det är exempelvis viktigt att man är på den önskvärda vikten och att man gjort allt man kan för att korrigera kroppen utan kirurgiska ingrepp. Plastikkirurger menar även att personer som går upp och ner i vikt inte är de ultimata patienterna då de fettceller som avlägsnas aldrig återkommer. Detta innebär att om man efter en fettsugning går upp i vikt så kan kroppen på grund av detta anta en ej önskvärd form. Ingreppet är alltså ett permanent ingrepp. 

 

Fler nyheter