Skinnhandskar för alla tillfällen

16 augusti 2021 Lily_Hansen

Handskar finns i alla möjliga olika material, färger och storlekar och de används hela året om vid olika tillfällen, både inomhus och utomhus. Vi kan använda ett par handskar för att värma, skydda eller bara pryda våra händer. Ett par läckra handskar som matchar den övriga klädseln är inte så dumt. Materialet i handskarna kan till exempel vara skinn, mocka eller ull och de kan vara fodrade eller ofodrade. De finns även i många olika färger, svart och brunt är de vanligaste färgerna.

Vi använder handskar när vi sportar, är ute och går, kör bil, städar, vill vara fina eller vid något annat tillfälle. Håll dina händer varma med ett par skinnhandskar som även kan vara en snygg accessoar. Ett par rejäla skinnhandskar kan hålla länge om du tar väl hand om dem. Visste du att ett par skinnhandskar blir snyggare med tiden? Skinn har egenskapen att det formar sig efter din hand, så passformen blir bättre efter en tid. Ett par skinnhandskar kan vara en bra investering. 

Sköt om dina handskar väl så håller de länge

Detta kan du göra för att dina handskar ska hålla länge: till exempel de i skinn bör du smörja in regelbundet. Det kan du göra med ett läderbalsam som förlänger handskens livslängd då skinnets smidighet och slitstyrka upprätthålls. I annat fall så kan skinnet torka ut och gå sönder, det kanske du själv har varit med om någon gång. 

Du kan använda en ren polerduk och polera in lite fett tills du ser att skinnet är mättat. Det kan vara en god idé att smörja in dina handskar på kvällen så att fettet absorberas under natten, då är de fina och torkade på morgonen. Tänk på att inte använda hårtorken eller dylikt för att torka dina handskar, utan de ska torka i rumstemperatur.