Utbildning i fillers kan skapa andrum i arbetsveckan

09 juni 2022 jonas olsson

editorial

Har du funderat på en helt ny karriär? Du som är läkare eller tandläkare har möjlighet att gå en utbildning i fillers, om du har intresse av att ge dig in i skönhetsbranschen. I dag är en tandläkar- eller läkarlegitimation ett absolut krav för att få utbilda sig inom injektionsbehandlingar, så du kommer vara i gott sällskap.

Numera kan du vara säker på att få en grundlig och omfattande utbildning innan du ska börja arbeta på skönhetskliniker runtom i landet. Det är en trygghet för dig, såväl som för klinikens patienter. Tidigare har skönhetsindustrin varit helt oreglerad i Sverige. Detta skapade tyvärr vissa problem med bristfälligt resultat efter skönhetsbehandlingar. I dag är situationen dock helt annorlunda.

 

Praktiska moment ingår i en bra utbildning

Säkert förstår du som redan är läkare eller tandläkare hur viktigt det är att inte bara tillgodogöra sig teoretiska kunskaper under en utbildning. Man behöver även få öva praktiken under överseende av en lärare eller expert. 

Aktörerna som erbjuder utbildning inom fillers i dag vet att deras studenter redan har fullgod medicinsk utbildning i bagaget. Därför kan de även tryggt inkorporera praktiska moment i utbildningen. Du som går en utbildning i botox kommer alltså ofta få möjlighet att öva på en riktig patient under utbildningsdagarna.

 

Utbildning fillers

 

Nya kunskaper ger nya möjligheter

Bara för att du väljer att vidareutbilda dig inom ett visst område behöver du inte helt överge din gamla karriär. Många läkare och tandläkare väljer att kombinera sin vanliga praktik med någon dag i veckan på en skönhetsklinik. 

Särskilt för läkare som annars arbetar i mycket stressande miljöer kan detta vara ett sätt att skapa andrum i arbetsveckan utan att för den delen förlora någon inkomst. Skönhetsindustrin erbjuder många möjligheter till flexibelt arbete. För dig som gillar variation i yrket kan en utbildning fillers eller botox vara av stort intresse.